Voedingswaarde Check is een check op de gerechten en maaltijden die maaltijdproducenten op de markt brengen. Door de check op de gerechten en maaltijden uit te voeren, wordt een waarde toegekend aan het product. Deze waarde, uitgedrukt in sterren, laat in één oogopslag de voedingswaardekwaliteit van het product zien.

Op het moment dat u als maaltijdproducent Voedingswaarde Check uit wil laten voeren op de door u aangeboden producten, geeft u openheid over de samenstelling van uw producten.

Vervolgens wordt van uw producten de voedingswaarden gecheckt en worden alle nutriënten in ieder product beoordeeld en gewaardeerd in relatie tot de nieuwste Richtlijnen Goede Voeding 2015 en Richtlijnen Schijf van Vijf 2016.

Hieronder ziet u het proces van de Voedingswaarde Check.

vwc_web-site-1_16_12_20
vwc_web-site-2_16_12_20

De Voedingswaarde-Check kijkt naar de energetische waarde en het vet-,  koolhydraten-, voedingsvezel-, eiwit- en zout/natriumgehalte. Om de kwaliteit van voeding te waarderen, dient er ook gekeken te worden naar de balans van deze nutriënten in de voeding.

De Voedingswaarde Check wordt uitgevoerd door Food Quality Research, die tevens het Keurmerk aan het product toekent en registreert.

Bent u maaltijdproducent en wilt u weten of de Voedingswaarde Check interessant is voor u? Lees dan hier verder.

Bent u nog niet overtuigd? Lees dan hier waarom de Voedingswaarde Check een meerwaarde is.