Voedingswaarde Check is ontstaan uit een enorme passie voor het vak, de gedrevenheid om de voedingswaardekwaliteit van voeding voor (zorg)consumenten te verbeteren. Met veel ambitie zijn inmiddels al vele maaltijdproducenten geholpen om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de voeding die zij produceren. Jarenlange ervaring in de zorgsector op het gebied van voeding, staat garant voor kennis van deze sector.

Veel zorginstellingen worstelen met het feit dat ze wel een goede keuze wíllen maken, maar eigenlijk niet voldoende handvatten hebben om dit te kunnen doen.

Het is onze drive om mensen gezonder te laten eten, of in ieder geval; gezonder te kunnen laten kiezen. Deze twee elementen zorgden ervoor dat hiervoor een oplossing is ontwikkeld. Met Voedingswaarde Check kan gerealiseerd worden waar onze visie naar uitgaat; inzicht voor (zorg)consumenten en verbetering van de voedingswaardekwaliteit van hun voeding!

Doelstelling
Eenvoudig Verantwoord Kiezen.

Missie
De missie van Voedingswaarde Check is om een onafhankelijke tool aan te bieden waarmee (zorg)consumenten meer inzicht krijgen in de kwaliteit van hun voeding. Voedingswaarde Check geeft maaltijdproducenten de kans om een waardering te koppelen aan hun producten, zodat zij de prijs/kwaliteitverhouding van het product kunnen aangeven. Voedingswaarde Check beoordeelt het product op alle voedingswaarden en waardeert het product met 1 tot 5 sterren, in stappen van een halve Ster.

Visie
Voedingswaarde Check streeft ernaar om professionals in de zorg meer inzicht te geven in de voedingswaardekwaliteit van de voeding die zij inkopen. Dit zal in de toekomst resulteren in een betere kwaliteit / prijskeuze door de zorgorganisatie en dus een verbetering van de voeding in zorginstellingen. Eventuele meerkosten van gezonde voeding vertalen zich op termijn naar lagere zorgkosten en helpen ondervoeding tegen te gaan! Anderzijds zorgt de vraag om inzicht ook voor een kwaliteitsverbetering van voeding vanuit maaltijdproducenten. Zo wordt ernaar gestreefd dat de voedingswaarde kwaliteit van de voeding wordt verhoogd en de consument een gezondere keuze kan maken.

Kernwaarden
Objectief en onafhankelijk
Betrouwbaar
Eenvoudig


Karel Laheij MSc.
Food Quality Research

2015_Profiel_Transp_Karel_15_11_13-2