Voedingswaarde Check is bedoeld voor maaltijdproducenten om de voedingswaardekwaliteit van hun producten transparant te maken voor (zorg)consumenten. Maaltijdproducenten kunnen Voedingswaarde Check ook gebruiken om de kwaliteit van hun voeding te verbeteren en er op deze manier voor te zorgen dat de voedingswaardekwaliteit voor (zorg)consumenten verder verbetert.

Wanneer maaltijdproducenten Voedingswaarde Check willen toepassen, geven ze ons letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken. Hierbij gaan wij betrouwbaar en integer om met uw gegevens. Vanaf het moment dat we de check gaan uitvoeren, beoordelen we alle aangeboden producten. Omdat Voedingswaarde Check objectief en onafhankelijk is, checken wij alle nutriënten en kan er geen selectie buiten de check vallen. De uitkomst van Voedingswaarde Check kan een maaltijdproducent ook helpen om het product verder te verbeteren. Op het moment dat dit is gebeurd, kan een nieuwe check uitwijzen of het product ook daadwerkelijk meer sterren verdient.

Een maaltijdproducent kan door hoogwaardige producten nu extra in de belangstelling komen van een zorgprofessional, omdat prijs niet meer de enige factor is waar een zorginstelling haar keuze op baseert. Voedingswaarde Check is er dus ook om de maaltijdproducenten een handreiking te doen bij het in kaart brengen en verbeteren van hun producten en een interessante keuze te worden voor zorgprofessionals.

Voedingswaarde Check wordt aangeboden en beheerd door Food Quality Research, die de Sterwaardering aan het product toekent en registreert.

Om een goed beeld te krijgen van de waarderingsmethode van de Voedingswaarde Check, is het mogelijk om dit voor een beperkt aantal gerechten kosteloos uit te voeren. Stuur ons uw aanvraag via het contactformulier!

Wilt u graag meer weten over de Voedingswaarde Check en een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor uw organisatie?

Neem dan contact met ons op.