Zorgprofessionals hebben vaak onvoldoende inzicht in de voedingswaardekwaliteit van (dagelijkse) maaltijden. De vraag naar meer transparantie en inzicht hierin neemt steeds meer toe. Vaak wordt de keuze voor voeding in de zorgsector gebaseerd op budget. Als er meer inzicht komt in de kwaliteit van de voeding die aangeboden wordt, kunnen zorgprofessionals een betere keuze maken. Een betere keuze in voedingswaarde, helpt het risico op ondervoeding te beperken en verbetert ook de kwaliteit in de zorg als geheel. Een (snellere) achteruitgang van ouderen in zorgcentra kan worden voorkomen, maar ook het herstelproces wordt gestimuleerd, bijvoorbeeld na een operatieve ingreep.

Het doel van Voedingswaarde Check is om het inzicht in de voedingswaardekwaliteit van voeding transparant te maken op productniveau, zodat zorgprofessionals ook daadwerkelijk kúnnen kiezen voor betere voeding.

Veel zorgprofessionals willen handvatten krijgen om voeding een grotere en betere rol te laten spelen in de kwaliteitsverbetering van de zorg als geheel. Als een zorgprofessional de keuze kan maken voor voeding met een betere voedingswaardesamenstelling, dan kan dit de kwaliteit van de zorg als geheel verbeteren. Op de lange termijn kan dit zelfs een kostenbesparing in de zorg opleveren!

Daarnaast zijn de toetsingscriteria van het Voedingscentrum ook aangepast in de loop der tijd. Zij sturen er ook steeds meer op aan dat de voedingsmiddelen industrie meer openheid en duidelijkheid gaat geven in de kwaliteit en samenstelling van voeding. Voedingswaarde Check sluit aan op deze veranderende toetsingscriteria en wordt daarom ook aangemoedigd door het Voedingscentrum.

Voedingswaarde Check wordt aangeboden en beheerd door Food Quality Research, die tevens de Sterwaardering aan het product toekent en registreert.

Wilt u graag meer weten over Voedingswaarde Check en een vrijblijvend gesprek over de mogelijke meerwaarde voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.